Smartwares 10.040.95 Rookmelder 2-pack RM175RF/2

RM175RF2 10.040.95
Waardering 

Smartwares 10.040.95 Rookmelder 2-pack RM175RF/2

€ 49,61
Inclusief belasting
Aantal

Omschrijving

Smartwares 10.040.95 Rookmelder 2-pack RM175RF/2

Zorg ervoor dat je op tijd kan handelen wanneer er brand uitbreekt dankzij de Smartwares RM175RF Rookmelder. De rookmelder is koppelbaar waardoor meerdere rookmelders gelijktijdig afgaan als één rookmelder brand detecteert. Met de testknop of de Smartwares FOT-14300 Afstandsbediening kun je eenvoudig testen of de rookmelders nog naar behoren functioneren.

Een rookmelder redt levens
Een brand kan zomaar ontstaan, ook midden in de nacht terwijl je slaapt. De giftige rook zorgt ervoor dat je bewusteloos kan raken en niet wakker wordt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je op tijd wakker wordt als er brand uitbreekt. Het ophangen van een rookmelder zorgt ervoor dat je gewaarschuwd wordt en snel kunt handelen in levensbedreigende situaties Veel mensen weten niet dat een rookmelder na activatie maximaal 10 jaar meegaat door stofvorming bij de sensor. Check daarom de datum op je rookmelders zodat je om de 10 jaar een nieuwe aanschaft en altijd goedwerkende rookmelders in huis hebt.

Kies een goede rookmelder
De rookmelders van Smartwares maken allemaal gebruik van een optische sensor. Een optische sensor reageert snel op smeulbranden, geeft minder vaak een vals alarm en is milieuvriendelijk. De verwisselbare batterij van de RM175RF rookmelder heeft een levensduur van 1 jaar en de sensor heeft een maximale levensduur van 10 jaar. Door de lege batterij indicator word je op tijd gewaarschuwd door een geluidssignaal als de batterij aan vervanging toe is. De rookmelder is uitgerust met een pauzestand en kan gebruikt worden als er sprake is van vals alarm.

Koppelbare rookmelder
De RM175RF Rookmelder is draadloos te koppelen met gelijksoortige rookmelders of met de RM174RF. Op deze manier gaan alle rookmelders in huis tegelijk af, zodat je zelfs op zolder gewaarschuwd wordt als er brand uitbreekt in de woonkamer. Eén rookmelder functioneert als hoofdrookmelder, de andere rookmelders kunnen tot maximaal 20 meter van de hoofdrookmelder geplaatst en draadloos gekoppeld worden.

Installatie
Om er zeker van te zijn dat je bij brand tijdig gewaarschuwd wordt, wordt aangeraden om op iedere verdieping tenminste één rookmelder te plaatsen. We raden aan om in elke ruimte waar je door moet gaan als je moet vluchten, te voorzien van een rookmelder, zoals een gang, overloop of trap. Rook stijgt op en daarom is het belangrijk om de rookmelders altijd aan het plafond te bevestigen. Dit kan eenvoudig met een bevestigingsplaat of enkele schroeven. De Smartwares rookmelders zijn draadloos waardoor ze gemakkelijk overal in huis te plaatsen zijn. Door de beveiligingspin kan de rookmelder alleen gemonteerd worden als er een batterij in zit.

Onderhoud
De werking van een rookmelder kan verminderd worden door stof en vuil. Het is daarom belangrijk om je rookmelder maandelijks schoon te maken met een licht vochtige doek en halfjaarlijks met een stofzuiger. Gebruik echter nooit schoonmaakproducten en beschilder de rookmelders niet.

Testen
Het is belangrijk om de rookmelder af en toe te testen door gebruik te maken van Smartwares FOT-14300 Afstandsbediening (niet inbegrepen). Door de rookmelder maandelijks te testen weet je zeker dat deze goed functioneert wanneer er brand uitbreekt. Als de batterij bijna leeg is geeft de rookmelder dit aan door regelmatig een korte pieptoon te laten horen, hierdoor kun je tijdig de batterij van je rookmelder verwisselen.

Inhoud van de verpakking:
Rookmelder, batterij, handleiding, montagemateriaal

Features:

  • Bescherm jezelf en je familie door tijdig te kunnen handelen bij brand
  • Koppelbaar zodat alle rookmelders gelijktijdig afgaan
  • Rookmelder uitgerust met testknop en daardoor eenvoudig te testen
  • Lege batterij indicator zodat je weet wanneer de batterij verwisseld moet worden
  • Eenvoudig te monteren en schoon te houden
Keurmerk KEMA Nee
Voor binnen of buiten Binnen
Productlevensduur(yr) 10 yr
Euroslot Ja
Kwaliteitskeurmerk NA
Type melder Rook
App beschikbaar Nee
Voltage(V) 4,5 V
Aantal producten in het pakket 1
Inclusief display Nee
Keurmerk EMC Ja
Eco-mobilier FR NA
Vermogen(W) 0 W
Frequentie(Hz) 433 MHz Hz
LED indicatie Ja
Bevestigingsmethode Oppervlakte bevestiging
Vervangbare batterij Ja
Materiaal ABS
Type stekker NO PLUG
Waar te gebruiken In huis Kantoor
Smarthome functie Nee
Kleur Wit
Wi-Fi Nee
Voeding Batterij
Draadloos verbindbaar Ja
Wattage(W) 0 W
Besturingssysteem NA
Radio frequentie 433 MHz
EAN Item/Giftbox 8711658412092
Productdetails
RM175RF2 10.040.95
30 Items
Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Smartwares 10.040.95 Rookmelder 2-pack RM175RF/2

Smartwares 10.040.95 Rookmelder 2-pack RM175RF/2

Smartwares 10.040.95 Rookmelder 2-pack RM175RF/2

Schrijf uw recensie